Pravi naslov za rešitev vašega odškodninskega primera
poravnava - pokliči za odškodnino

Odškodnina za poškodbe v primeru ugriza psa

  • Vas je ugriznil pes?
  • Vas je ugriznila ali drugače napadla in poškodovala druga žival?

Pokličite nas na 051 421-701 in z veseljem Vam bomo pomagali

Odgovornost imetnika živali je podana po posebnih primerih odgovornosti v 158. členu Obligacijskega zakonika, kjer je navedeno, da je za škodo, ki jo povzroči domača žival, odgovoren imetnik, razen, če dokaže, da je poskrbel za potrebno varstvo in nadzorstvo.

Temelj odgovornosti je v nepredvidljivem ravnanju živali in s tem možnosti ogrožanja življenja in zdravja ljudi ter poškodovanja stvari, zato mora lastnik, ki pozna obnašanje živali ukreniti vse, da prepreči nastanek škode.

V kolikor ima lastnik psa sklenjeno zavarovanje stanovanjskih premičnin, to zavarovanje krije odgovornost zavarovanca za škodo, ki jo povzroči kot imetnik domačih živali in je oškodovanec upravičen do odškodnine iz tega naslova.

Dokumentacija, ki je potrebna za izpeljavo odškodninskega postopka v primeru ugriza psa

Tagi: ugriz psa, ugriz psa odškodnina, odškodnina za ugriz psa, zavarovanje psa, zavarovanje za psa, zavarovanje živali, ugriz živali, ugriz psa in zavarovanje

Naše brezplačno odškodninsko svetovanje in pomoč v primeru odškodnin za telesne poškodbe Vam je na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu, kar pomeni, da nas lahko kadarkoli pokličete na telefonsko številko 051 421-701, izpolnite »Obrazec za prijavo nezgode« ali pošljete e-pošto na naslov info@poravnava.net.