Pravi naslov za rešitev vašega odškodninskega primera
poravnava - pokliči za odškodnino

AO-plus zavarovanje; odškodnina iz naslova zavarovanja voznika za škodo zaradi telesnih poškodb

  • Ali veste, da je lahko povzročitelj prometne nesreče, ki je utrpel telesne poškodbe, prav tako upravičen do denarne odškodnine v primeru, da ima sklenjeno zavarovanje AO-plus (AO+)?

Zavarovanje voznika za škodo zaradi telesnih poškodb (AO+) krije pravno priznano nematerialno škodo (za telesne poškodbe), ki jo je utrpel voznik, povzročitelj prometne nesreče. Pri tem je potrebno poudariti, da je v primeru nastanka telesnih poškodb v nesreči, povzročitelj dolžan nemudoma obvestiti policijo. Brez policijskega zapisnika upravičenci do zavarovalnine iz zavarovanja AO-plus izgubijo svoje zavarovalne pravice.

Zavarovanje AO plus je pogodbeno zavarovanje, pri katerem je temelj za izplačilo odškodnine policijski zapisnik. Policijo morate na kraj nezgode poklicati tudi, če ste bili v nesreči edini udeleženec.

  • Ali sem upravičen do denarne odškodnine v primeru natega vratnih mišic, če sem sam povzročil nesrečo?

Vse pogosteje nas sprašujete ali je še vedno mogoče prejeti denarno odškodnino zaradi natega ali zvina vratne, prsne in ledvene hrbtenice v primeru, če ste kot voznik povzročili prometno nesrečo.

Pokličite nas na 051 421-701 in z veseljem Vam bomo pomagali

V omenjenem primeru ste kot voznik povzročitelj prometne nesreče, upravičeni do denarne odškodnine iz naslova zavarovanja voznika zaradi telesnih poškodb, po splošnih pogojih AO-plus. Od meseca septembra 2004 so slovenske zavarovalnice postopoma izključile kritje lažjih poškodb vratne hrbtenice, zgolj in le iz naslova zavarovanja AO-plus! V primeru obveznega avtomobilskega zavarovanja AO ostaja kritje lažjih poškodb vratne hrbtenice nespremenjeno.

Če ste torej kot voznik po lastni krivdi povzročili prometno nezgodo, utrpeli pa le lažjo poškodbo vratne hrbtenice (nateg vratnih mišic), brez drugih telesnih poškodb, odškodnine iz naslova zavarovanja AO-plus ne boste mogli uveljavljati (v vseh ostalih primerih se odškodnina normalno priznava glede na utrpele poškodbe in s tem povezane nevšečnosti). Zavarovalnica krije škodo zaradi natega ali zvina vratne, prsne in ledvene hrbtenice zgolj, če je medicinsko ugotovljena poškodba hrbteničnega skeleta ali premik med korpusi vretenc, večji od treh milimetrov.

  • V primeru smrti zavarovanca (voznika) zaradi nezgode povrne zavarovalnica škodo zaradi smrti njegovim svojcem.

Tagi: ao plus, AO +, ao-plus, ao plus odškodnina, ao plus zavarovanje, ao+, aoplus, kaj je ao plus, odškodnina ao plus, odškodnina za ao plus zavarovanje

Naše brezplačno odškodninsko svetovanje in pomoč v primeru odškodnin za telesne poškodbe Vam je na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu, kar pomeni, da nas lahko kadarkoli pokličete na telefonsko številko 051 421-701, izpolnite »Obrazec za prijavo nezgode« ali pošljete e-pošto na naslov info@poravnava.net.